Monthly Archives: August 2011

You are browsing the site archives by month.

Romantische bui?

Langzamerhand begin ik een verschuiving te merken in mijn smaak. Waar ik vroeger hield van strak, grijs en zwart, merk ik nu dat wit, pink, kant en bloemen mij steeds meer begint aan te spreken. Misschien is de leeftijd, misschien is het mijn gemoedstoestand? Ik weet het niet.

Daarom een overzicht van wat momenteel mijn smaak is. Romantisch toch?

Wit geeft rust, is fris en romantisch. Tot ongenoegen van manlief. Hij vindt het huis te vrouwelijk worden en verzocht mij vriendelijk, doch dringend, niet nog meer witte en romantische aankopen te doen.

Al deze beelden, afkomstig van de brocante special van Ariadne at Home augustus 2009, zijn een bron van inspiratie. En een mens moet iets te dromen houden, toch?

Inspiratiemap

Al maanden verzamel ik inspiratie uit kookboeken, interieurboeken en tijdschriften. Daarnaast heb ik een notitieboek voor aantekeningen en lijstjes. Lijstjes met films die ik nog moet zien, boeken die ik nog moet lezen, verlanglijstjes, lijstje met interesante blogs en websites, lijstjes met gerechten, bijzondere personen die ik in de gaten moet houden.

Zo kan ik dus nog wel even doorgaan. Gevolg; alles belandt op een grote berg op mijn bureau, waaraan ik niet meer kan studeren omdat de troep me belemmert. Er moest dus iets gebeuren.

En dus kocht ik, in een regenachtig weekend, bij de hema twee grote ordners, 50 insteekhoezen, 100 lege fotoalbum vellen en wat knutselspul. Het resultaat, een inspiratiemap. Een map waarin ik overzichtelijk alles uit de tijdschriften, boeken, krantjes, etc. kan ordenen en die ik op elk moment van de dag kan raadplegen. Inmiddels heb ik de volgende tabbladen aangebracht in mijn map: DIY, Reizen, Food, Interior, Mode en Gewoon bijzonder.

En zo werd een regenachtig weekend toch nog een fijn, creatief weekend.

Vrolijk palet

Deze week een sprankelend en kleurrijk palet. Helemaal in de kleurtrends van nu. Fel roze, soft yellow, diep blauw en helder paars. Een palet om vrolijk van te worden.

Kleuren in dit palet (van boven naar beneden.):
1. Pink moments RGB 911.56.96 RGB kleuren zijn te mengen bij Flexa.
2. Flexa Fluo Fantasy Collection – Gloeilamp
3. Flexa strak op de muur collectie- Signaalroze
4. Flexa Home made collectie – Batikblauw

Kleuren in dit palet kunnen afwijken van de werkelijke verfkleuren.

Image: www.plentyofcolour.com

Deze blog is ook geplaatst op kleurinspiratie, een van de sites waarvoor ik stage loop bij Sanoma media.

Fresh yellow

Increasingly, I see yellow back in my area. Fluorescent yellow, soft yellow, mosterdgeel Nou, and ..., yellow so. It is fresh and energizing. So maybe not such a good idea in the bedroom. But very nice in motion, kitchen, bathroom or living room. I love it.

These images come from the blog to accessorize your home. She has them back from fellow bloggers.

This blog is also posted on Kleurinspiratie, one of the websites for which I write during my internship at Sanoma Media.

Een echte zondag

Het is een echte zondag. De regen valt met bakken uit de hemel en ik heb daarom besloten eens lekker te knutselen aan dit blog, aan mijn inspiratie map en aan het schilderijtje dat ik al eeuwen probeer te maken voor een vriendinnetje.

Het schilderij dat ze voor ogen had, voor in haar huisje, was veel te duur. En dus besloot ik hem op basis van een afbeelding gewoon na te maken. Erg benieuwd of het in de buurt komt. Maar meer dan mijn best kan ik niet doen.

Met een muziekje op de achtergrond, een groot glas drinken en in m’n joggingpak wordt het toch nog een fijne en echte zondag.

Dit moet het gaan worden;