Monthly Archives: Novembre 2014

You are browsing the site archives by month.

Cita de la setmana – 46 Casa Mimosa

En toen ineens was het daar… het huis. Misschien niet zoals we het ons hadden voorgesteld, maar nog beter. En op het moment dat we het zagen wisten we het allebei gelijk. En dan kan het snel gaan.

quote-of-the-week-46-yes-no-time-moving-ibiza-verhuizen

Vorige week zaterdag een sms, van een agent die we via de krant al eerder benaderde. Twee keer eerder was we het huis dat ze ons liet zien net niet wat we zochten. Nogmaals legde we haar uit wat we zochten. Een huis in de campo (het binnenland) met een tuin/grond en minimaal twee slaapkamers. Vaak kregen we te horen dat dat was wat iedereen zocht… Maar ook dat het nog zou komen. Met geduld.

Diezelfde maandag konden we het huis, dat helemaal niet in de campo lag maar midden in het redelijke grote dorp Jesus, bekijken. Recht achter de hoofdstraat, tussen de wat hogere appartementen complexen stond daar een kleine, typische Spaanse finca, met de mooie naam Casa (of Cana in het Catalaans) Mimosa, genoemd naar een prachtig geel bloemetje. Google maar eens. Volledig opnieuw geschilderd, met eromheen een enorme tuin. Groter dan we ooit in Nederland zouden kunnen wensen. Een grote veranda met ronde bogen, schuur die als studio omgetoverd kan worden, een trap naar het dakterras met de oppervlakte van het hele huis. Binnen een ruime woonkamer met open haard, twee slaapkamers, een eetkamer die sporadisch omgebouwd kan worden tot derde slaapkamer en een eenvoudige maar grote keuken met enorme voorraadkasten. En Breu; alles en meer dan we zochten. Want ook nog op loopafstand van een goed ontbijt in de ochtend, diverse restaurants voor lunch en diner, een slager, kapper, bank, interieurwinkel, postkantoor en…dichter bij het strand dan we hadden kunnen dromen. Wie het eiland kent weet ook dat Jesus, slechts een flinke loopafstand verwijderd is van het magische Dalt Villa in Ibiza stad. We kunnen wel zeggen: we zijn blij! Heel blij.

Voor nu een foto van de voorkant. Later meer foto’s, want het hele paleisje moet nog wel volledig worden ingericht. Een taak naar mijn hart.

quote-of-the-week-46-yes-no-time-moving-ibiza-verhuizen-jesus-onshuis

Afectes d'Eivissa!

PS: Ben of ga je zelf ook opzoek naar een woning op Ibiza? Wij hebben gebruik gebruik gemaakt van de super fijne diensten van Nederlandse makelaars Mavi en Geraldine van Resa-Victoria. Zij kunnen je zowel begeleiden bij koop als bij huur, in je zoektocht of tijdens de onderhandelingen en controles van contracten. Een uitkomst als je de taal niet spreekt.

Hotspot – Can Guimo Ibiza

hotspot-Ibiza-can-guimo-restaurant-lunch-ontbijt-heerlijk-eerlijk-gezond-healthy-breakfast

Op zoek naar lekker, eerlijk en gezond eten op Ibiza? Dan ben je bij Can Guimo aan het juiste adres. Een (h)eerlijke hotspot met dagverse producten, originele gerechten en gezonde sappen.

Je zou het bijna missen, want hotspot Can Guimo zit aan de drukke weg tussen Eivissa (de hoofdstad van Ibiza) en San Joan. Nog voor San Lorenzo vind je aan de rechterkant het kleine restaurantje met ernaast de lokale tabakshop die tevens dienst doet als postkantoor(tje). Neem plaats aan een van de kleine tafeltjes buiten, op het plaatsje aan zijkant of binnen als je wat minder last van het verkeer wil hebben.

De menukaart biedt van alles en nog wat. Net wat voorradig is en binnen het seizoen valt. Grote belegde boterhammen (tostada’s) met zalm of mozzarella, wisselende quiches, salades met quinoa, kip of pompoen, grote bocadillo’s (broodjes) en natuurlijk verse eigengemaakte taartjes. Om je vingers bij af te likken. Leuk aan dit zaakje zijn de lieve mensen, de fijne eenvoudige inrichting en het feit dat er allerlei nationaliteiten komen. Zonder poespas. En… het is er heel betaalbaar. Gaan dus!

Direcció: carretera San Juan km14, Eivissa, Islas Baleares, Spain +34 971 32 51 16

hotspot-Ibiza-can-guimo-restaurant-lunch-ontbijt-heerlijk-eerlijk-gezond-healthy-breakfast-travel

hotspot-Ibiza-can-guimo-restaurant-lunch-ontbijt-heerlijk-eerlijk-gezond-healthy-breakfast-travel-sandwich-eten

hotspot-Ibiza-can-guimo-restaurant-lunch-ontbijt-heerlijk-eerlijk-gezond-healthy-breakfast-travel-sandwich

Afectes d'Eivissa!

Ha de tenir: iPhone post-its

Credits: ILoveHandles

Crèdits: ILoveHandles

Met de handige post-its van Ilovehandles.com vergeet je nooit meer iets. Wat een leuke uitvinding, van de toch al toffe webshop met allerlei gadgets. Voor 7 dollar ontvang je een pakket met daarin maar liefst 80 post-its. Gebruik ze een voor een, of plak een aantal achterop je iPhone zodat je een voorraadje hebt. Handig toch?

PS: Alleen verkrijgbaar voor iPhone 5, 5s en 5c.

paperback-notes-ilovehandles-musthave-jussimegens.nl-boodsschappen

Crèdits: ILoveHandles