Monthly Archives: April 2015

You are browsing the site archives by month.

Food – Turkse pizza van Jamie Oliver

Ik hou van gezond en lekker eten. Het is dan ook 1 van de eerste dingen waar ik aan denk als ik wakker word; wat eten we vanavond? In de rubriek Food laat ik je graag kennismaken met onze favoriete recepten. Van eigen hand, of van bekende koks en bloggers. Deze keer de Turkse pizza van Jamie Oliver. Een gerecht dat eigenlijk elke twee weken hier wel op het menu staat. Omdat hij zo makkelijk, snel en vooral heel lekker is. Read your note?

Recept; turkse pizza's van Jamie oliver. In 15 minuten op tafel! Hmmm..

Dit heb je nodig voor de tortilla’s:

 • tortilla’s
 • gehakt
 • klein blikje tomatenpuree
 • citroensap

Voor de salade:

 • sla
 • cucumber
 • tomaat
 • paprika
 • feta
 • dille
 • koriander
 • olijfolie
 • citroensap

Zo maak je het recept:

Preheat the oven to 180 degrees.

Snij de sla, paprika, komkommer en tomaat voor de salade in kleine stukjes. Meng dit door elkaar en voeg naar smaak wat olijfolie en citroensap toe. Voeg een flinke hand fijn gehakte koriander en dille toe. Dit geeft echt de smaak aan de salade.

Bak het gehakt rul in de pan. Wanneer het gaar is voeg je de tomatenpuree toe. Om het prutje dunner te maken knijp je een halve citroen uit.

Haal de tortilla’s uit de verpakking en bestrijk deze met het tomatengehakt-mengsel. Leg ze in de oven en laat de tortilla’s warm worden in ongeveer vijf minuten. Let op dat je het niet te lang doet, want dan worden ze te hard.

Verkruimel ondertussen in een klein bakje een half blok feta. Haal de pizza’s uit de oven, beleg rijkelijk met de salade en strooi er de feta overeen. Oprollen en smullen maar!

Bekijk hier mijn andere Recipes!

Recept; turkse pizza's van Jamie oliver. In 15 minuten op tafel! Hmmm..

Recept; turkse pizza's van Jamie oliver. In 15 minuten op tafel! Hmmm..

ps: Dit is een recept van Jamie Oliver uit het boek; 15 minute meals. Ik maak het recept in ongeveer 25 minutes, aangezien ik niet zo snel kan snijden als Jamie zelf 🙂

Update – Daar zijn we weer

Okay, het heeft even geduurd en het was wat stil op mijn blog. Het had allemaal te maken met twee bezoekjes (whose 1 ongepland) aan Nederland en mijn blog die werd gehackt! But hey, ik ben er weer.

Ons Spaanse leven

Wel ben ik erachter gekomen dat met de zomer in aantocht en de vele bezoekjes die we verwachten, het lastig wordt om twee keer per week te blijven bloggen. Ik wil ook niet dat het een verplichting wordt. En ik dus met tegenzin moet gaan bloggen. Ik heb nog zoveel te delen, maar wil het graag blijven doen als ik daar zin in heb. Naast veel familie en vrienden die op bezoek komen, hebben we steeds meer sociale contacten en zelfs hier en daar wat werk.

We vermaken ons nog steeds kostelijk. De zomer lijkt inmiddels aangebroken, het is wat minder koud in huis en dus behaaglijker rondwandelen op blote voetjes. De eerste vierkante meter moestuin is aangelegd en we hebben vier bakken met kruiden die al volop doorkomen. We gingen een dag echt naar het strand, inclusief bikini en aten de eerste BBQ en paella in de tuin. Ook staat sinds deze week ons zwembad! Yes, ongegeneerd plonzen als het te heet wordt! We maken ons klaar voor een warme zomer en natuurlijk neem ik je de komende weken weer mee naar de leukste plekjes van het eiland.

Love from Ibiza

Benieuwd naar oude updates waarin ik je vertel over onze emigratie naar en ons leven op Ibiza? Lees ze de Quote of the week blogposts!

ps; Ik schrijf tegenwoordig om de twee weken een restaurant recensie voor Ibiza365nl.nl. Deze lees je allemaal here. Enjoy!