Monthly Archives: Febrero 2016

You are browsing the site archives by month.

Update – Hel(p) een sprongetje

lola-sprongetje-oei-ik-gr kopie

Er komt een klaag update. Bereid je voor. Heb je er geen zin in? Scroll dan vooral lekker verder naar de wel positieve berichten. Want HELP, Lola zit in een sprongetje. Drie maanden geleden kende ik het bestaan er nog niet eens van, maar inmiddels lijkt het wel niet meer over te gaan. Madame gaat van sprongetje naar sprongetje. Wat dat is een sprongetje? Het zijn ontwikkelingsfases in het leven van een baby. Een soort groeispurten die gepaard gaan met veel huilen, veel drinken en weinig slapen.

Een veel gehoord advies is blijven herhalen dat het een fase is, het voorbij is voor je het weet en echt maar tijdelijk. Maar je bent nauwelijks nog bekomen van de vorige of een nieuw sprongetje dient zich al weer aan. Een lesje in geduld kan ik je zeggen. Gelukkig (of niet) hebben we de Oei, ik groei app. Een soort van bijbel voor nieuwbakken ouders met tips en adviezen. En dus ook met een sprong alarm. Lola volgt ze op de voet, want op het moment dat wij denken: ‘wat heeft ze toch’ en ‘waarom huilt ze zoveel’ hoor ik een ‘pling’ op mijn telefoon. Y, hoor we zijn in een sprong beland.

Lola is een bijdehante tante, houdt haar hoofdje goed omhoog, lacht geanimeerd als je gekke bekken trekt en begint vrolijk te spartelen als ik op mijn allerbest meezing met Beyonce. Ze ligt rustig 5 minuten tevreden op haar buikje op een kleedje en draaide zich vorige week voor het eerst om.

lola-sprongetje-oei-ik-groei-2En toch moet ik zeggen dat we het regelmatig best zwaar vinden. We wonen natuurlijk ver van vrienden en familie, zijn onlangs verhuisd en hebben heel wat werk te verzetten, hebben gebroken nachten en kunnen Lola niet altijd goed peilen. En dat terwijl ze het eigenlijk fantastisch doet want op die sprongetjes na, is ze super tevreden. Ze slaapt goed (neeheee, nog niet door), drinkt goed (nog steeds uit de borst, hoeraaaa), huilt nooit zonder reden en groeit als kool (een kilootje per maand ongeveer).

Pero sin familia para beber de la esquina y una niña que se niega una botella es todo el cuidado y me Jurgen. Lang van huis kan dus niet. En dus vlieg je af en toe tegen de muren op. En dan rolt er een blog als deze uit. Bueno, klaag modus uit. Want kijk eens, van dat lekkere bekkie daar krijg je toch instant energie? Ik wel! por otra parte, deze blog is vorige week geschreven, dus fingers crossed dat Lola op het moment dat jullie dit lezen weer het zonnetje in huis is.

Cariños de Ibiza

Echte post is zoveel leuker

Deze post wordt gesponsord door Greetz.nl

Me encanta la palabra escrita. Ik print postpapier, hang posters met quotes aan de muur, recoger postales, maak to-do lijstjes en groot fan van stationary. Y aunque obviamente estoy encontrar muchos en línea e incluso mi trabajo han hecho, vind ik niets leuker dan een kaartje krijgen per post. Een echt kaartje, op de deurmat. En die verzend ik via Greetz.

Kaartje sturen via greetz.nl

Een persoonlijke boodschap is zo geschreven en verzonden. En sommige weken kan ik wel tien personen bedenken die een kaartje verdienen of kunnen gebruiken. Maar sinds wij in Spanje wonen is het verzenden ervan toch wat minder makkelijk gebleken. De post doet er soms wel 14 dagen over en dat terwijl ik juist de snelheid van de boodschap zo leuk is.

Steeds vaker maak ik daarom gebruik van Greetz.nl. Hier kan ik online kiezen uit de leukste kaartjes en deze de volgende dag nog laten bezorgen. Voor een verjaardag, Nacimiento o simplemente cuando pienso en alguien. Y encontramos desde el nacimiento de Lola enviarlo abuelos bastante divertido y tarjeta de la foto grande abuelas con una foto de su. Gekke tekst of afbeelding erbij. Inlijsten en klaar. Iedereen blij.

Verstuur jij wel eens een kaartje en naar wie dan?

Cariños de Ibiza!

Diseño propio nacimiento

dar, Vivimos en el extranjero. Sin embargo, nos pareció agradable de llevar nuestra familia y amigos tradicionalmente informado del nacimiento de Lola. Con un nacimiento por correo. Y debido a que tenía un diseño específico en la cabeza, Hice mi propio nacimiento de diseño! Te ves que?

Cuando una vez que sabíamos que había una niña en mi vientre creció, Empecé lluvia de ideas. Kleuren, forma, Fuentes, ambiente, etc.. Pronto llegamos a la idea de un flamenco. La mascota de mi sobrina Jolie en uno de mis colores favoritos y usted puede también otras Flamingos manchas en las salinas de Ibiza. Triple golpe tan. Ik wilde een internationaal ontwerp, dat in alle ‘talen’ te begrijpen was. Vandaar ook een Engelse quote, erop. Geen gedichtje, gewoon 1 mooie zin. Gecombineerd met verschillende lettertypes en het opvallende formaat 10×21 cm vind ik het een uniek geboortekaartje geworden, por lo tanto estoy muy contento con. Oh ja en het is gedrukt op speciaal natuur papier, met grove structuur.

Pssst, ik vind dit zo leuk om te doen dat ik ook geboortekaartje, trouwuitnodigingen (ik maakte onze eigen trouwuitnodiging ook 2,5 hace años que, kijk maar eens aquí) en andere ontwerpen in opdracht maak! Ik denk graag met je mee 🙂

Lola’s geboortekaartje:

lola-geboortekaartje-eigen-ontwerp-proefdruk

& Nbsp;

& Nbsp;