Wie Ibiza zegt, zegt… juist Es Vedra. De plek waaraan Ibiza zijn magische naam ontleent. Een bezoek aan dit bijzondere fenomeen mag dan ook niet ontbreken wanneer je op vakantie gaat naar Ibiza. Dus heb je een tripje gepland naar dit zogenaamde feest eiland? Sta even stil en geniet van de uitzichten bij Es Vedra. 

es-vedra-ibiza-hotspot-uitzicht-uitkijk-magisch-cala-d'hort-travel-eiland-spanje-reizen

De mythen:
Vlak voor de kust, ten zuid westen van Ibiza vind je twee kleine rotspartijen. Es Vedra (de grootste en 400 meter hoog) en Es Vedranell (het zusje). Er doen zich allerlei verhalen de ronde over deze magische plek. Een daarvan is vanwege het feit dat er nooit iemand gestorven zou zijn op het eiland. Andere verhalen zeggen dat Es Vedra de top is van de beschaving van Atlantis. Ook zouden er volgens verschillende verhalen buitenaardse wezens en UFO’s zijn gezien. Daarnaast wordt het het heilige eiland van Tanis genoemd, de godin van de vruchtbaarheid. En sindsdien wordt Es Vedra aangewezen als vruchtbare plek.

es-vedra-ibiza-hotspot-uitzicht-uitkijk-magisch-cala-d'hort-travel-eiland-spanje-reizen-godin-views

Zo kom je er
Wat het ook moge zijn, Es Vedra is een magische plek. En dat voel je aan alles. Mooi uitzicht op Es Vedra heb je o.a. vanaf het strand Cala d’Hort. Ga er in de avond heen en aanschouw een prachtige zonsondergang. Het visrestaurant is hier overigens uitstekend. Maar het beste uitkijkpunt is ergens anders. Rij vanaf San Josep richting Cala d’ Hort. Op het punt waar je rechtsaf slaat naar Cala d’Hort ga je rechtdoor de onverharde weg op. Blijf deze volgen. Bij een ommuurd huisje sla je links af. Waarschijnlijk zie je hier na ongeveer 100 meter auto’s geparkeerd staan. Volg te voet rechts de weg richting Es Vedra die vanzelf voor je neus zal herrijzen.


7 reacties

ktrn · 6 januari 2015 op

Ziet er inderdaad prachtig uit!

  Jussi · 6 januari 2015 op

  Het is er adembenemend mooi!

Debby · 6 januari 2015 op

Maar Atlantis lag toch heel ergens anders?! Hihi. Vind die mythen wel grappig altijd 🙂

  Jussi · 6 januari 2015 op

  Tja.. who knows 😉

Kim · 6 januari 2015 op

Prachtig! Ik kan niet wachten tot de zomer en ik soortgelijke paradijselijke plaatsjes kan gaan bezoeken. Helaas niet in Ibiza dit jaar, maar wie weet, een andere keer.

  Jussi · 6 januari 2015 op

  Leuk, Kim! Een heerlijk vooruitzicht! Veel plezier deze zomer 🙂

Souraya Hassan | Binti Home Blog · 8 januari 2015 op

Wat een mooie plek zeg, bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − elf =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.