Het is alweer een tijdje geleden dat ik een quote van de week plaatste. Deze rubriek mag daarom die naam eigenlijk al niet meer dragen. Toch vind ik het leuk om met een toepasselijke quote jullie regelmatig op de hoogte te houden van hoe het ons vergaat, dat emigreren. 

quote-of-the-week-coises-fears-hopes-reflect-ibiza-emigreren-verhuizen-eenvoud-simpel-simple-life

Langzaamaan komen we in rustiger vaarwater terecht. Ons huisje is inmiddels zo goed als ingericht en dus hebben we tijd voor andere dingen. Zo vierde we ‘vakantie’ en kerst met mijn zus en haar gezin. Wat ontzettend fijn was. Het was lang geleden dat ik zo uitkeek naar de feestdagen en ik had zelfs zenuwen toen ik ze ging ophalen van het vliegveld. Toch best spannend, mensen van thuis laten zien waar we terecht zijn gekomen. En zouden zij Ibiza net zo bijzonder vinden als wij? Het was een super fijne week en ik ben al aan het aftellen naar het volgende bezoek; mijn broer en zijn lief. Ook vierden we oud & nieuw met nieuwe vrienden op Ibiza. Het werd een heus logeerpartijtje en met z’n vieren gingen we uitgebreid dineren, dansen in de kroeg en om vervolgens op nieuwjaarsdag uitgebreid te ontbijten en te wandelen op het strand.

Inmiddels kom ik tot de conclusie dat hetgeen we zo naar verlangde, langzaam vorm begint te krijgen. Een eenvoudig(er) leven. We kopen en sprokkelen ons eigen hout voor de open haard, moeten zorgen dat er voldoende gas is zodat de kachels aan kunnen en er gekookt kan worden (oeps… daar gingen we de mist in) en koken uitgebreid met lokale producten. Jurgen rommelt in de tuin, is met een bijl in de weer voor kleiner hout om de kachel mee aan te maken en we maken plannen voor de inrichting van onze tuin. We ontbijten tegen het schuurtje aan in de zon, maken uitgebreide gezonde lunches, verkennen al wandelend de omgeving en struinen lokale markten en winkels af. Ja, dit is hoe we het voor ogen hadden. Een simpel leven en veel buiten zijn. Zo gaat het dus met ons; goed kan ik wel zeggen. Oh en tussendoor wordt er natuurlijk ook geblogd, gewerkt, regelen we allerlei zakelijkheden van het emigreren zoals een bankrekening, de autokeuring, residentie en nog meer… maar dat mag de pret niet drukken en maakt het avontuur compleet.


6 reacties

yzette · 13 januari 2015 op

Mooi om te lezen Jussi, volgens mij hebben jullie je plekje helemaal gevonden. Ik geniet in elk geval op afstand mee van jullie avontuur. xx

  Jussi · 14 januari 2015 op

  Dankjewel Yzette, leuk dat je ons volgt. Voorlopig zitten we hier inderdaad meer dan goed 🙂

Kim · 13 januari 2015 op

Klinkt heerlijk, dat eenvoudiger leven. Ik zou je direct willen volgen nadat ik dit gelezen heb. Knap hoor, dat jullie die stap hebben durven zetten. Ik kan er alleen maar van dromen (Mijn vriend is niet zo’n avonturier).

  Jussi · 14 januari 2015 op

  Wat lief! Ja, je moet het natuurlijk wel samen doen en volhouden. Dat is ook onze deal, dat we het allebei ‘leuk’ moeten blijven vinden 🙂

diana · 13 januari 2015 op

ik krijg het gewoon helemaal warm van binnen als ik dit lees. en dat nog wel in het koude nederland.

ikzelf ga ook emigreren. en vind het super om te lezen dat het voor jullie heeft uitgepakt zoals je gehoopt had. over een jaar hoop ik ook lekker van het buiten leven te kunnen genieten. van de rust. en alle stress hier in nederland achtergelaten te hebben.

zo nu ga ik nog even verder je blog doorspitten 🙂

x diana.

  Jussi · 14 januari 2015 op

  Wat ontzettend lief! Ik hoop dat het je inspireert. Ik heb even op je blog gespiekt. En ga je zeker volgen! Curacao is prachtig! Wat een avontuur om te gaan naar een land waar je nog niet geweest bent… Dapper hoor! Veel succes en mocht je vragen hebben of willen kletsen… je weet me te vinden! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.