Ons huisje in Haarlem wordt al steeds leger, we leven tussen de dozen en bijna elke dag wordt er wel een hoekje of laatje opgeruimd. Waarom? Omdat wij gaan verhuizen naar Ibiza! 

jussimegens.nl_ibiza_verhuizen

Credits: Jussimegens.nl

Al op dag twee van onze huwelijksreis sprak ik voorzichtig de woorden uit:’hier zou ik wel kunnen wonen’. Niet wetende dat het een half jaar later besloten en beklonken zou zijn. Wij gaan verhuizen naar Ibiza! Het eiland heeft ons zo verrast. De sfeer die er hangt is magisch, de natuur wonderschoon en het gevoel van vrijheid overheerst. Buitenleven, een moestuin, koken en eten in de tuin, tevreden zijn met minder. Dat is allebei waar we naar verlangen.  Het leek te mooi om waar te zijn en ik kon me dan ook niet voorstellen dat het een optie was.

Maar vanaf die tweede dag was het zaadje geplant. Niet omdat we ongelukkig zijn in Haarlem, maar omdat het avontuur lonkt. De gunstige effecten van de zon, buitenleven, meer ruimte kunnen hebben om te wonen en nog belangrijker Jurgens’ gezondheid hebben de doorslag gegeven.

jussimegens.nl_ibiza_formentera_beach

Credits: Jussimegens.nl

Super spannend ook hoor en af en toe zie ik alleen maar doemscenario’s. Waar gaan we van rondkomen en wat is er vooral voor mij qua werk te vinden? Wekenlang dokterde Jurgen alles uit, met betrekking tot zijn uitkering, belastingen, ons huis en werk voor mij. En toen eenmaal duidelijk werd dat een en ander gunstig uitviel en kosten als zorgverzekering en belastingen veel lager liggen in Spanje besloten we samen ervoor te gaan.

Ons avontuur start vanaf eind september, na een maandje logeren en op de centen letten bij papa gaan wij met een auto vol richting Denia. Vanwaar we de oversteek maken naar Ibiza per boot. De eerste maanden hebben we een prachtig huisje in Siësta, vlakbij Santa Eullaria. Met heerlijk tuintje, gelegen tussen de pijnbomen. Vanaf het eiland gaan we opzoek naar een vastere verblijfplaats.. Ik ben zo benieuwd waar we belanden…

Tot zover voor nu!


24 reacties

Anne Solveig · 4 augustus 2014 op

Wat een gave en bijzondere stap! Veel geluk!

  Jussi · 4 augustus 2014 op

  Dankjewel! Super spannend 🙂

Bianca · 4 augustus 2014 op

Wat spannend maar vooral ontzettend gaaf! Wordt vast heel leuk bloggen vanaf daar!

  Jussi · 4 augustus 2014 op

  Jazeker, ik heb vast een hoop te vertellen aan iedereen om ze op de hoogte te houden 🙂 Dankjewel!

Manon · 4 augustus 2014 op

wow wat gaaf zeg, denk niet dat ik het zou kunnen maar ik geef jullie groot gelijk!

Linda · 4 augustus 2014 op

Wat een super gave maar oh zo spannende stap!
Op naar het avontuur voor jullie en veel geluk 🙂

liefs,
Linda

  Jussi · 4 augustus 2014 op

  Lief, dankjewel!

Lieke · 4 augustus 2014 op

Spannend, leuk, stoer, tof, echt alles tegelijkertijd! Maar ik denk dat dit zo goed bij jou past! Veel plezier en succes 🙂

  Jussi · 4 augustus 2014 op

  Thanks Lieke. Komt vast goed 🙂

Jorinde · 4 augustus 2014 op

Wat ontzettend gaaf dat jullie het gewoon gaan doen! Voor mij is het een droom waarvan kk
hoop dat hij ooit uitkomt! Heel veel succes! Ik blijf je blog zeker volgen. 😉

Groetjes, Jorinde

  Jussi · 4 augustus 2014 op

  Dankjewel. Zal je op de hoogte dromen. Van welk land droom jij? En wat houdt je tegen?

Kim / Vintage & Beauty · 4 augustus 2014 op

Wat geweldig dat jullie zo je droom na leven! Echt heel knap dat jullie de knoop gewoon doorhakken en weggaan. Gelijk heb je! Je leeft maar een keer. Geniet ervan!

Ga je hier vaker over schrijven? Want dan ga ik je zeker volgen ^^

  Jussi · 4 augustus 2014 op

  Dankjewel. En dat we maar een keer leven beseffen we maar al te goed. Dus daar moet je alles uithalen.
  Ik zal er zeker over blijven bloggen. Al komen er natuurlijk ook leuke hotspots, DIY en interieur artikelen voorbij zoals ik voorheen deed 🙂

becausewelovefashion.nl · 4 augustus 2014 op

Wauw wat ontzettend gaaf! Veel geluk!

  Jussi · 4 augustus 2014 op

  Dankjewel 😀

Benay Vaneese · 4 augustus 2014 op

Wat gaaf! Vroeger ging ik heel veel naar Denia met mijn ouders op vakantie. Ook een heerlijk stadje. In elk geval heel veel geluk samen 🙂

Caroline - Lille Lykke · 5 augustus 2014 op

Hi Jussi,

Wat leuk, spannend en stoer van jullie. Zo moet je ook leven. Bij ons was in September het plan ontstaan en in april woonden we in Singapore. Een jeugdvriendinnetje van me heeft een interieurwinkeltje op Ibiza. Zijn elkaar al jaren geleden uit het oog verloren maar kan wel eens wat info opzoeken. Zonder voorop gesteld plan zal het best met tijden uitdagend worden. Hou dan vooral vast aan waarom je naar Ibiza toe bent gegaan en enjoy alles wat bij de rollercoaster hoort. Het verrijkt je als persoon.

Heel veel succes!
Caroline

  Jussi · 5 augustus 2014 op

  Hi,

  Wat lief je reactie. Ja, het zal vast niet altijd makkelijk zijn. Maar dromen moet je najagen en voor ons voelt het zo nog zonder kinderen als nu of (voorlopig) niet.. Ik volg jouw Singapore avonturen als sinds het begin, want dat emigreren intrigeert met mateloos 🙂 Jullie helemaal op je plek daar?

  Ik ben benieuwd naar het winkeltje van je vriendin, wil je het eens nazoeken voor me? Zoals je weet blog ik ook graag over interieur.

  Liefs Jussi

Rob Megens · 5 augustus 2014 op

Tevreden zijn met minder. Fantastisch uitgangspunt. Daarnaast de gezondheid en de absolute kwaliteit van leven. Geweldige nieuwe stap in jullie leven. Wij volgen jullie met alle plezier en interesse. Heel veel sterkte en succes met de laatste stappen. Xxx Rob en Reina

Dagmar · 6 augustus 2014 op

Wauw wat een waanzinnige stap gaan jullie maken! Echt zoveel bewondering, heel dapper! Ik wens jullie alle geluk toe en een prachtige toekomst op dit mooie eiland maar vooral samen in dit nieuwe hoofdstuk. Enjoy!

  Jussi · 6 augustus 2014 op

  Dankjewel Dagmar, wat lief! We gaan er wat van maken.

Anki · 9 augustus 2014 op

Succes en veel plezier Jussi, ik ga je volgen!

  Jussi · 9 augustus 2014 op

  Dankjewel Anki, komt vast goed 🙂

Nelleke ten Brinke · 12 augustus 2014 op

Wat heerlijk dat jullie dit gewoon gaan doen! Ontzettend gaaf! Ik wens je veel voorspoed, liefde en geluk daar en ga je natuurlijk volgen. Ben benieuwd naar alle avonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − 2 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.