+31610937030 jussi@jussimegens.nl

Iedereen die mij kent, weet dat ik gek ben van DIY en creativiteit. En laat ik nu net super leuk werk mogen doen voor Tros de marca. Daarom maandelijks een gastblog met toffe DIY’s van deze vrolijke site die je echt moet leren kennen. Tros de Make és un brou de cultiu creatiu per a totes les coses de bricolatge, elaboració fer. Mét botiga online. Accessible i divertit.

Deze maand: de tuintent! Een creatieve oplossing van een (douche)gordijn en hoepel. De hoepel kan je heel laten! En ja, je ziet het goed! Van die dames in de tent, ben ik er één. Aan de slag!

tuin-buiten-diy-decoratie-tent-zelfmaken-eenvoudig-sfeervol-buitenspelen-sfeermaker

Wat heb je nodig?

  • (Douche)gordijn met ringgaten
  • Een hoepel
  • Lapje stof (verschillende stoffen of 1 kleur), max. 60 x 40 cm
  • Kartelschaar of stofschaar

Zelf een tent knutselen, hoe doe je dat?

Knip van de stof stroken van 2 1 3 cm breed en 15 fins 20 cm lang. Knip net zoveel stroken stof als er ringen in het gordijn zitten. Als je de hoepel zelf ook een zacht uiterlijk wilt geven, kun je repen stof om de hoepel wikkelen. Doe dit voordat je het douchegordijn eraan bevestigt.

Knoop nu elke ring aan de hoepel vast met een strook stof. Leg er een dubbele knoop in voor extra stevigheid. Bevestig op deze manier alle ringen aan de hoepel. Om de tent goed aan een boom te kunnen ophangen, knoop je ten slotte vier langere stroken stof (de 4 stukken touw) van minimaal 50 cm lengte aan de hoepel (tegenover elkaar). Knoop de vier uiteinden aan elkaar vast in 1 knoop in het midden. Hang in de boom en geniet van zwoele zomeravonden in je tuintent.

Tros de marca!

jocs a l'aire lliure jardí a l'aire lliure botiga de decoració de DIY-crear-simplement-atmosfèrica,nl

TIP: Zet ‘s avonds een LED-lampje in de tent, en je hebt een betoverende sfeermaker.

Tros de marca is een website boordevol DIY, creatieve ideeën en tevens webshop met materialen. Laat je inspireren en verleiden met originele, maar goed uit te voeren tutorials. Bovendien verricht ik wat freelance werkzaamheden voor de site, zoals het bewerken van de foto’s, localitzar articles i fent els butlletins. I Bé subscriure al butlletí segueix a Tros de Make op Facebook!