En toen ineens was het daar… het huis. Misschien niet zoals we het ons hadden voorgesteld, maar nog beter. En op het moment dat we het zagen wisten we het allebei gelijk. En dan kan het snel gaan.

quote-of-the-week-46-yes-no-time-moving-ibiza-verhuizen

Vorige week zaterdag een sms, van een agent die we via de krant al eerder benaderde. Twee keer eerder was we het huis dat ze ons liet zien net niet wat we zochten. Nogmaals legde we haar uit wat we zochten. Een huis in de campo (het binnenland) met een tuin/grond en minimaal twee slaapkamers. Vaak kregen we te horen dat dat was wat iedereen zocht… Maar ook dat het nog zou komen. Met geduld.

Diezelfde maandag konden we het huis, dat helemaal niet in de campo lag maar midden in het redelijke grote dorp Jesus, bekijken. Recht achter de hoofdstraat, tussen de wat hogere appartementen complexen stond daar een kleine, typische Spaanse finca, met de mooie naam Casa (of Cana in het Catalaans) Mimosa, genoemd naar een prachtig geel bloemetje. Google maar eens. Volledig opnieuw geschilderd, met eromheen een enorme tuin. Groter dan we ooit in Nederland zouden kunnen wensen. Een grote veranda met ronde bogen, schuur die als studio omgetoverd kan worden, een trap naar het dakterras met de oppervlakte van het hele huis. Binnen een ruime woonkamer met open haard, twee slaapkamers, een eetkamer die sporadisch omgebouwd kan worden tot derde slaapkamer en een eenvoudige maar grote keuken met enorme voorraadkasten. En Breu; alles en meer dan we zochten. Want ook nog op loopafstand van een goed ontbijt in de ochtend, diverse restaurants voor lunch en diner, een slager, kapper, bank, interieurwinkel, postkantoor en…dichter bij het strand dan we hadden kunnen dromen. Wie het eiland kent weet ook dat Jesus, slechts een flinke loopafstand verwijderd is van het magische Dalt Villa in Ibiza stad. We kunnen wel zeggen: we zijn blij! Heel blij.

Voor nu een foto van de voorkant. Later meer foto’s, want het hele paleisje moet nog wel volledig worden ingericht. Een taak naar mijn hart.

quote-of-the-week-46-yes-no-time-moving-ibiza-verhuizen-jesus-onshuis

Afectes d'Eivissa!

PS: Ben of ga je zelf ook opzoek naar een woning op Ibiza? Wij hebben gebruik gebruik gemaakt van de super fijne diensten van Nederlandse makelaars Mavi en Geraldine van Resa-Victoria. Zij kunnen je zowel begeleiden bij koop als bij huur, in je zoektocht of tijdens de onderhandelingen en controles van contracten. Een uitkomst als je de taal niet spreekt.

Categories: EivissaLa nostra història

3 Comentaris

Nadia · 4 Desembre 2014 a

Guau, wat een mooi huisje. Echt wat je erbij verwacht.

    Jussi · 4 Desembre 2014 a

    Gràcies, we zijn ook helemaal happy met ons plekje!

Top vijf best gelezen blogposts van 2014 | · 28 Gener 2015 a

[…] 4. Cita de la setmana 46 – Casa Mimosa Na vijf weken zoeken was het zover. Trobem una casa! I el que és un. En un lloc molt diferent del previst, centre del poble en lloc de al país. Però amb jardí desitjada, detalls a l'aire lliure i autèntic. Preguntant? Llegeix sobre Casa Mimosa, casa nostra a Eivissa. […]

Deixa un comentari

La teva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *

2 × three =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.