Het is alweer een tijdje geleden dat ik een quote van de week plaatste. Deze rubriek mag daarom die naam eigenlijk al niet meer dragen. Toch vind ik het leuk om met een toepasselijke quote jullie regelmatig op de hoogte te houden van hoe het ons vergaat, dat emigreren.

quote-of-the-week-coises-fears-hopes-reflect-ibiza-emigreren-verhuizen-eenvoud-simpel-simple-life

Langzaamaan komen we in rustiger vaarwater terecht. Ons huisje is inmiddels zo goed als ingericht en dus hebben we tijd voor andere dingen. Zo vierde we ‘vakantie’ en kerst met mijn zus en haar gezin. Wat ontzettend fijn was. Het was lang geleden dat ik zo uitkeek naar de feestdagen en ik had zelfs zenuwen toen ik ze ging ophalen van het vliegveld. Toch best spannend, mensen van thuis laten zien waar we terecht zijn gekomen. En zouden zij Ibiza net zo bijzonder vinden als wij? Het was een super fijne week en ik ben al aan het aftellen naar het volgende bezoek; mijn broer en zijn lief. Ook vierden we oud & nieuw met nieuwe vrienden op Ibiza. Het werd een heus logeerpartijtje en met z’n vieren gingen we uitgebreid dineren, dansen in de kroeg en om vervolgens op nieuwjaarsdag uitgebreid te ontbijten en te wandelen op het strand.

Inmiddels kom ik tot de conclusie dat hetgeen we zo naar verlangde, langzaam vorm begint te krijgen. Een eenvoudig(er) leven. We kopen en sprokkelen ons eigen hout voor de open haard, moeten zorgen dat er voldoende gas is zodat de kachels aan kunnen en er gekookt kan worden (oeps… daar gingen we de mist in) en koken uitgebreid met lokale producten. Jurgen rommelt in de tuin, is met een bijl in de weer voor kleiner hout om de kachel mee aan te maken en we maken plannen voor de inrichting van onze tuin. We ontbijten tegen het schuurtje aan in de zon, maken uitgebreide gezonde lunches, verkennen al wandelend de omgeving en struinen lokale markten en winkels af. Y, dit is hoe we het voor ogen hadden. Een simpel leven en veel buiten zijn. Zo gaat het dus met ons; goed kan ik wel zeggen. Oh en tussendoor wordt er natuurlijk ook geblogd, gewerkt, regelen we allerlei zakelijkheden van het emigreren zoals een bankrekening, de autokeuring, residentie en nog meer… maar dat mag de pret niet drukken en maakt het avontuur compleet.


6 Comentarios

yzette · 13 Enero 2015 en

Agradable leer Jussi, Creo que has encontrado tu lugar bastante. Me gusta en cualquier caso, la nota de su aventura a una distancia. xx

  Jussi · 14 Enero 2015 en

  gracias Yzette, agradable que sigue nuestro. Voorlopig zitten we hier inderdaad meer dan goed 🙂

Kim · 13 Enero 2015 en

suena delicioso, que la vida más fácil. Me gustaría seguir inmediatamente después de leer este. ¡bien hecho, que tiene el valor de tomar ese paso. Sólo puedo soñar (Mi novio no es tan aventurero).

  Jussi · 14 Enero 2015 en

  Quién ama! Y, que debe hacer el curso juntos y perseverar. Ese es nuestro trato, que tanto le gusta’ moeten blijven vinden 🙂

diana · 13 Enero 2015 en

Lo consigo solo el interior todo caliente cuando leí esto. y aún en el frío Países Bajos.

yo ir demasiado emigrar. y creo que es genial para leer que ha funcionado para usted como usted había esperado. alrededor de un año, espero ser capaz de disfrutar de la vida al aire libre. la paz. y tener todo el estrés dejado atrás en Países Bajos.

zo nu ga ik nog even verder je blog doorspitten 🙂

x diana.

  Jussi · 14 Enero 2015 en

  Lo que muy dulce! Espero que te inspira. Acabo de trampa en tu blog. Y que sin duda sigue! Curacao es bella! Lo que una aventura para ir a un país donde no ha sido todavía… oiga valiente! Buena suerte y si tiene alguna pregunta o desea conversar… Ya sabes dónde encontrarme! X

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

dieciocho + Diez =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.