Vintage, kringloop en tweedehands shoppen op Ibiza

Tweedehands en goedkoop shoppen op Ibiza, kan dat? Jazeker, bij deze de leukste kringloop – en tweedehands winkels, rommelmarkten en must-go’s voor wie houdt van vintage en tweedehands. 

Sinds jaar en dag struin ik met liefde rond in kringloopwinkels, duik ik in bergen kleding op rommelmarkten en is Koninginnedag niet een dag dat ik feest, maar juist voor dag en dauw opsta om de beste koopjes te scoren op de vrijmarkt. Een blog over de beste plekjes voor tweedehands op Ibiza kan dan ook niet achterblijven bij deze liefhebber van rommel!

rommelmarkt-vintage-tweedehands-winkelen-ibiza-kringloop-goedkoop-winkelen-cala-llenya-fleamarket-second-hand-troc-100-procent-ibiza

Vintage meubels bij Troc Ibiza

 Tweedehands-en kringloopwinkels:

100% Ibiza – Voor oude bouwmaterialen, pallets, houten deuren, matrassen, kasten en planken is dit de place to be. De eigenaar is echt super vriendelijk en helpt je met al je vragen. Goed zoeken, dan vind je hier heel veel moois. 100% Ibiza vind je op de weg van Santa Eularia naar San Carlos aan de linkerkant. Adres: Ctra San Carlos, Km 8.3 – Santa Eulalia -Eivissa. Website: 100x100ibiza.com

Falcon Blanco – Weinig mensen kennen het bestaan van deze dump. Het lijkt eerder een vuilstort, geboren uit liefde voor het eiland is de eigenaar alle pallets en afval gaan verzamelen dat achterbleef bij de containers. De pallets werden zelfs teruggestuurd naar het vaste land zodat ze gerecycled konden worden. Nu kun je deze er kopen, samen met alle andere verzamelde troep. Er scharrelen kippen, er zijn tientallen katten op het terrein, maar wie zoekt zal vinden. Ik vond hier een mooie groene flesvaas en de pallets voor onze bedden a €3 per stuk. Falcon Blanco is niet makkelijk te vinden, op de weg van Santa Gertrudis naar San Lorenzo zit hij aan de linkerkant. Zie hier de geografische coordinaten.

Troc Ibiza – Dit is eigenlijk de enige kringloopwinkel op het eiland zoals we die in Nederland ook kennen. Troc koopt en verkoopt tweedehands goederen. Binnen vind je voornamelijk antiek en de mooiere en duurdere objecten zoals kasten, lampen, stoelen, vintage meubels en accessoires, terwijl buiten vaak de goederen worden geplaatst die recent zijn ingebracht. Wat modernere grote meubels zoals tafels, stoelen, banken en kleden. Je moet er snel bij zijn, de mooie stuks zijn vaak binnen enkele uren weg. Je vindt Troc op de weg van Eivissa naar Santa Gertrudis aan de linkerkant. Adres: Ctra. Ibiza a San Miguel, km. 0,8. Facebookpagina: Troc Ibiza

Lottie Bogotti – Een van de weinige echte tweedehands kledingwinkels op Ibiza waar ik zelf reeds geweest ben. Lottie Bogoti zit in het schattige dorpje San Carlos in het noord-oosten. Kleurrijke tweedehands kleding, (goedkope)merken maar ook merkloos. Ook tijdens de siësta kan je hier shoppen, uit de kast buiten kun je wat je mooi vindt meenemen en het geld stop je in de brievenbus ernaast. I love it, dat vertrouwen! Adres: Local 9, Ses Oliveres De Peralta, San Carlos 07850, Ibiza. Website: lottiebogotti.blogspot.com

rommelmarkt-vintage-tweedehands-winkelen-ibiza-kringloop-goedkoop-winkelen-cala-llenya-fleamarket-second-hand

Cala Llenya rommelmarkt, elke zondag vanaf 09.00 uur!

Rommelmarkten 

Sant Jordi – Voor echte rommelmarkt gangers zoals ik is er elke zaterdag, zomer en winter, vanaf 08.00 uur in de ochtend, de rommelmarkt op de renbaan (Hippodrome) van San Jordi, vlakbij Ibiza stad. In een grote cirkel verkopen voornamelijk particulieren hun huisraad en kleding. Lekker struinen, tegen goede prijzen.

Cala Llenya Elke zondag, zomer en winter, is er een rommelmarkt vlakbij het strand van Cala Llenya., vanaf 09.00 uur. Ook dit is een typische rommelmarkt van en voor particulieren, die in de zomer zelfs tot 21.00 uur voortduurt. Soms staan er ook wat antiekhandelaren tussen, maar allemaal tegen goede, eerlijke prijzen. Deze markt is wat kleiner dan die in San Jordi, maar heeft live muziek, een heerlijk restaurant voor ontbijt, koffie of zelfs paella en de sfeer is er gemoedelijk.

San Miguel – Deze markt in het kleine dorpje San Miguel vindt elke donderdag plaats, maar alleen van 1 juni tot 15 oktober van 18.00 tot 22.00 in het centrum van het dorp. Ik ben er zelf nog niet geweest. Zodra ik er geweest ben, lees je mijn bevindingen uiteraard hier.

Heb je nog andere hotspots op het gebied van tweedehands of vintage op Ibiza? Schroom niet ze met me te delen en laat een comment achter. Vind ik leuk 🙂

7 Thoughts on “Vintage, kringloop en tweedehands shoppen op Ibiza

 1. carlijn on 3 januari 2015 at said:

  Helemaal in jou straatje! Geniet!!

 2. hihi liefhebber van rommel ;)… Wat een leuke adresjes en heerlijk toch zo over de markten struinen. Al mooie kringloopvondsten in jullie nieuwe huis kunnen plaatsen?

  • Jussi on 8 januari 2015 at said:

   Ja, best veel al. In de winkels is alles behoorlijk duur. Mooie kleedjes, vazen, mandjes… Het zijn juist die vondsten die ons huisje steeds uniek maken 🙂

 3. jc on 23 juli 2015 at said:

  Hello. The Deixalles Foundation (NGO for the social inclusion of people at risk of exclusion) has a similar market Troc at the site of Monte Cristo ( San Antonio Road ) http://www.deixalles.org/es/delegaciones-y- shops / ibiza / . In addition they have also opened a vintage store in Ibiza ( http://www.deixalles.org/es/tienda-ibiza/ ) which may interest you . All material on the market and shop come from donations collected on the same island .

 4. Het moet onwaarschijnlijk leuk zijn om daar te shoppen, laat staan tweedehands !
  Super adresje, die hou ik zeker goed bij !

  • Jussi on 11 februari 2016 at said:

   Ja, dat is het. Al is het ook goed zoeken hoor, want de Spanjaarden heb niet altijd smaak. 😉 sssttt.

 5. terri on 22 mei 2016 at said:

  Hi! My friend and i are Charity Shop Addicts and we are coming to Es Cana next month. Which shops are the best for clothes, and where can we find them?! We will gladly hop on the bus to find them!

  Thank you.

  Terri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 1 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Post Navigation