Afgelopen week was ik voor mijn werk in Berlijn. Doordeweeks moest ik gewoon hard aan de slag, maar ik heb er twee dagen aan vast geplakt en zo hadden we toch nog een (kort) weekend Berlijn!
Op zaterdag hebben we voornamelijk de leuke, hippe wijk Prenzlauer Berg ontdekt! Een echte aanrader, waar op zaterdag een super gezellige markt staat. Sowieso viel me op dat de Berliners echte bourgondiers zijn. Veel vers en lekker eten, goede taarten en helemaal in-to Bio!

Bij deze een aantal plekjes die ik erg leuk vond!

MUJI:
De Japanse interieur winkel MUJI trok gelijk mijn aandacht. Eenvoudig, natuurlijke kleuren en materialen en daarnaast helemaal niet duur. Ik kon zo de hele inboedel meenemen. Zij het niet dat ik alleen handbagage had 🙁 Ze hebben prachtige stationary, keukenspul en reisattributen!

POMERANZA:
Een winkeltje waar ik Nederland ook vaker binnen zou lopen. Bij Pomeranza, ook Prenzlauer Berg, hebben ze van alles wat. Leuke dingen voor kids, originele cadeautjes, bordjes, schaaltjes, boeken en ander moois. Tevens aangesloten koffiebar!

JEAN ET LILI:
De lieflijke winkel Jean et Lile deed mij een beetje denken aan de Nederlandse winkel Waar. Maar, met iets meer kleur! Alles is er prachtig gedecoreerd en we kochten er het gastenboek voor onze bruiloft! De winkel die wij bezochten zit nog net in het puntje van de wijk Mitte, maar er zijn drie vestigingen!


3 reacties

Natasja - Watzijzegt.com · 2 april 2013 op

Aah, Berlijn! Hoog op mijn bucketlist dus deze tips ga ik onthouden 🙂

Jussi Megens · 2 april 2013 op

Leuk Natasja, Berlijn is ook echt een super stad!

Iris Havekes C-More · 6 juni 2013 op

Hi Jussi, wat leuk! ik was er voor het eerst net een weekend voor jou! ik ben ook bij Muij geweest ( geen foto’s gemaakt… stom genoeg) en ook in dezelfde wijk als jij! Als je het leuk vindt plaats ik een linkje naar dit artikel van jou bij mijn artikel over Berlijn. Mijn blog over Berlijn is hier te vinden:

http://interieuradvies.blogspot.nl/search/label/C-More%20City%20Guide%20Berlin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 4 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.